Despre Noi

Istoric

Școala Grecească „Athena” din București a fost fondată în 2008, fiind considerată singura școală publică din România aflată sub egida autorităților grecești.

Școala urmează Sistemul Public de Educație Grec, din punct de vedere al structurii, materiilor și programului de studiu, cu un accent semnificativ pe valorile, cultura și tradițiile grecești.

Școala a fost fondată și funcționează și în prezent în baza acordului comun de colaborare dintre a) Ministerul Educației Naționale și al Cultelor din Grecia b) Ambasada Greciei în România și c) Asociația Părinților si Tutorilor Elevilor Școlii.

Conform acestui acord: Profesorii și conducerea Școlii sunt numite de Ministerul Educației Naționale și al Cultelor, care este și finanțatorul costurilor anuale aferente, în timp ce administrarea și funcționarea generală ale Școlii sunt susținute și suportate, din punct de vedere financiar, de Asociația Părinților și Tutorilor Elevilor Școlii.

Așadar, toate costurile operaționale destinate funcționării curente și eficiente a instituției de învățământ sunt asigurate de părinți, de Comunitatea Elenă de Afaceri din România și de numeroase alte persoane fizice.

Misiune si Valori

The key mission of the Greek School of Bucharest «Athena» is to provide a safe learning environment to all kids in Romania that wish to be educated in accordance with the Greek Public Educational System.

Emphasis is given and in fact encouraged upon inquiry, teamwork, mutual respect, and collaboration.

After school courses allow us for flexibility and proper customization giving to our kids additional education, support and development of skills. Our main purpose is to provide a total and integrated education at the highest level for our kids, based on the Greek values of culture and heritage: honesty, respect, tolerance, cooperation, responsibility and ethics.

 

Obiectivul nostru principal este de a asigura copiilor noștri o educație completă și integrată, la cel mai înalt nivel, bazată pe valorile culturii și moștenirii elene: onestitatea, respectul, toleranța, cooperarea, responsabilitatea si etica.

Împreună, Școala și Asociația Părinților și Tutorilor promovează o perspectivă sănătoasă și echilibrată asupra vieții, prin combinația de activități școlare și extrașcolare. Fiind considerați o Școală Publică Grecească, nu ne confruntăm cu restricții în ceea e privește participarea la zeci de activități internaționale, culturale și atletice, oferind așadar copiilor dumneavoastră posibilitatea să interacționeze, de pe plan local, la nivel global.

Localizare

Școala Grecească „Athena” din București este localizată în partea de nord a Bucureștiului, într-o zonă rezidențială sigură și liniștită.

Școala se află în imediata apropriere a celui mai mare parc din București, Parcul Herăstrău, ceea ce oferă numeroase oportunități de organizare de activități extrașcolare.

Sunt asigurate servicii de transport la și de la școală, în baza cererilor provenite din partea elevilor și părinților acestora.