Sustinerea Athena

Asociația Părinților și Tutorilor este exclusiv responsabilă pentru susținerea financiară și cheltuielile zilnice, lunare și anuale ale școlii.

Ministerul Educației Naționale și Cultelor din Grecia participă la costurile generale legate de activitatea școlii doar în măsura în care acestea sunt legate de desemnarea și convertirea costurilor legate de Profesorii Școlii în programul educațional zilnic și formal.

Toate celelalte cheltuieli legate de activitatea școlară (chiria și întreținerea clădirii, costurile administrative si tehnice) sunt exclusiv acoperite de Asociația Părinților și Tutorilor.

Misiunea centrală a școlii este aceea a ușilor deschise pentru orice copil care dorește să urmeze Sistemul Educațional Grecesc, indiferent dacă deține sau nu resursele materiale necesare acoperirii costurilor anuale de școlarizare. Astfel, Asociația Părinților și Tutorilor este implicată în numeroase activități de strângere de fonduri, dedicate, în special, susținerii acelor familii care nu dețin aceste mijloace financiare și îmbunătățirii generale a facilităților instituției de învățământ precum și a serviciilor care aduc un plus de valoare acesteia.

Redirectionati 2% din taxe.

Scoala greceasca “Athena”din Bucuresti este o organizatie non-profit si poate beneficia de clauza de 2% prevazuta de legea nr.571/ 2003.

Aceasta inseamna ca fiecare angajator, angajat sau lucrator care plateste impozit pe salarii catre autoritatile romane, poate directiona 2% din taxele care merg in mod normal la bugetul de stat, catre orice organizatie non-profit cu sediul in Romania.

• Procedura este foarte simpla prin completarea fromularului special 230.

• Redirectionarea acestor fonduri este gratuita si nu produce costuri aditionale persoanei care completeaza formularul.

• Formularul 230 este optional si poate fi completat de orice persoana cu venituri lunare obtinute pe teritoriul Romaniei.

• Prin completarea acestui formular veti directiona o suma de bani reprezentand 2% din plata taxelor anuale, catre Scoala Soala greceasca “Athena” din Bucuresti.

• Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau o donatie avand in vedere faptul ca este parte a bugetului de stat.

**Formularul va fi disponibil in curand aici.