Misiune si valori

Misiunea primordială a Școlii Grecești „Athena” din București este de a asigura un mediu de studiu sigur pentru toți copii din România, care doresc să primească o educație în spiritul Sistemului Public de Educație Grec.

Se pune un accent deosebit și, de fapt, se încurajează curiozitatea constructivă, lucrul în echipă, respectul mutual și cooperarea.

Cursurile extrașcolare („after-school”) oferă o mai bună flexibilitate, cu un grad mai mare de personalizare, pentru a le oferi copiilor noștri o educație și o susținere suplimentare, posibilitatea de a-și dezvolta capacitățile.

Împreună, Școala și Asociația Părinților și Tutorilor promovează o perspectivă sănătoasă și echilibrată asupra vieții, prin combinația de activități școlare și extrașcolare.

Fiind considerați o Școală Publică Grecească, nu ne confruntăm cu restricții în ceea e privește participarea la zeci de activități internaționale, culturale și atletice, oferind așadar copiilor dumneavoastră posibilitatea să interacționeze, de pe plan local, la nivel global.

Obiectivul nostru principal este de a asigura copiilor noștri o educație completă și integrată, la cel mai înalt nivel, bazată pe valorile culturii și moștenirii elene: onestitatea, respectul, toleranța, cooperarea, responsabilitatea si etica.